0

Vetimet

Kalusteiden viimeistelyyn

Vetimet ja nupit viimeistelevät kalusteen ulkonäön. Vetimiä on monenlaisia ja moneen eri käyttötarkoitukseen. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen malli. Tutustu mallistoon suoraan maahantuojan sivuilta.

Useasta vetimestä löytyy vaihtoehtoisia värejä, kuten mattapinta, kiiltävä pinta, patinoitu jne.  Sekä useita eri pituuksia.  Yleisin ilmoitettu mitta on vetimen kiinnitysreikien välinen etäisyys.

Vetimien asennuksessa on syytä huomioida niiden pituus, korkeus ja kuinka reunaan ovea niitä asentaa, sillä avatessa ovia vetimet voivat osua toisiinsa tai reunimmaisen oven vedin sivuseinään. Kokeile aluksi mallata niitä ennenkuin poraat yhtään kiinnitysreikää oveen, jotta voit varmistua että kaikki ovet avautuvat vetimien osumatta toisiinsa tai viereisiin kaappeihin. Asentamista helpottaa esim. pahvista tehty sabloona johon tehdään reijät vetimen mukaan ja tämän läpi merkataan ne oveen. Myös yhtä hyvin voit mitata rullamitalla vetimen reikien ”koordinaatit” oven reunasta ja merkitä ne kynällä.

Vinkki: kannattaa kuitenkin ennen reijän poraamista varmistaa vetimen kanssa että merkintä on tullut oikeaan kohtaan eikä epähuomiossa mitattu väärin. Kuten myös se, että vedin ei vahingossa tule saranoiden puolelle. Ovet tulee olla tässä vaiheessa jo asennettuna kaappeihin paikoilleen.

Katso vedinvalikoimaa ( PDF-vedinkuvasto)

Suosituimmat vetimet löydät myös verkkokaupastamme

Tässä esimerkkejä persoonallisemmasta ratkaisusta

LÄHETÄ OSTOSKORI