0

Wc remontti

kylppärisuunnitelma

 

 

 

 

 

 

 

 

WC remontti

Aikaisemmin kerroimme kuinka eteinen on kodin käyntikortti ja sisään tullessa vastaanottava tila joka antaa ensivaikutelman asunnosta. Vaikka wc-tila tai pieni kylpyhuone mielletään pakolliseksi välttämättömyydeksi, niin siellä käydessä on usein aikaa katsella ympärille. Miltä se näyttää? Ajattele, että myös vieraasi katselee sitä usein.

Säilytystila

Säilytystilaa tulisi olla kohtuullisesti, siten että päivittäin käytettäville asioille löytyy paikkansa ja altaan ympärillä laskutilaa. Mutta wc ei ole mikään varastotila ja sitä ei tule täyttää kaikella mitä halutaan pois silmistä muualta. Pesuaineet ja siivoustarvikkeet voi säilyttää kodinhoitohuoneessa, ylimääräiset pyyhkeet vaatekomeroissa missä niillä on tilaa ja sille jättisäkille wc-paperia löytynee tila muualta?

Wc tilassa tarvittavan säilytystilan saa hyvin mahtumaan altaan alla oleviin laatikoihin ja mahdollisesti yläpuolella oleviin peilikaappeihin. Isommassa tilassa näitä voi täydentää pienellä sivukomerolla

Suunnittelu

Kaapiston kokoonpano ja sen valinta lähtee ensisijaisesti pesualtaasta ja sen mallista joka määrittelee muun kaapiston kokoa. Pienessä tilassa eniten mitoitukseen vaikuttavat wc-istuimen sijainti, koska siitä olisi helposti pystyttävä tavoittamaan hana bidesuihkua varten mutta myös kaappien tulee päästä avautumaan wc-istuimen vieressä. Toinen huomioitava mitta on seinällä sisään kuljettavan oven vieressä. Kaapiston tulee mahtua paikalleen siten että se ei peitä oviaukkoa. Jos viemärit ja vesiliitännät pysyvät paikollaan, määrittelevät ne jonkin verran altaan sijaintia vaikkakin niissä on nykyään jonkin verran liikuteltavat putkistot ja kaapin alla siirtoja voi tehdä lisää.

Allaskaappien laatikot ovat kokonaan ulostulevia, pehmeästi sulkeutuvia ja jättää taakseen tilaa putkistoja varten. Valmiista allaskaapeista esimerkkejä verkkokaupassa

Peilikaapit ja valaistus

Peilikaapit on jonkin verran jäämässä pois isojen peilien ja valopeilien korvatessa niitä. Molemmissa tapauksissa valaistukseen tulee kiinnittää huomiota suunnitteluvaiheessa. Peilikaappien päälle saa tehokasta LED-valolippaa ja valopeileissä itsessään on peilin taakse integroitu LED-valaisin joka antaa valon suoraan kasvojen suuntaan. Pelkkää peiliä käytettäessä valaistusta voi lisätä peilin päälle, seinään peilin viereen tai upotettuna yläpuolelle kattoon jos remontin yhteydessä myös kattopinnalle tulee uudistusta. (peilikaapeista ja valoista esimerkkejä verkkokaupassamme)

Materiaalit

Materiaalit ovat rungoissa pääasiassa valkoinen kosteussuojattu kalustelevy ja joissakin Premium malleissa ovimateriaalia musta, harmaa tai beige. Ovimateriaaleista on valittavissa suuri osa mallistomme ovista. Altaat ovat aina valkoista valumarmoria.

Kun kyseessä on kuiva wc-tila, ei kosteuden kanssa ole juurikaan ongelmaa, mutta varsinaisessa suihkutilassa ja saunan yhteydessä olevassa kylpyhuoneessa kalusteet joutuvat kovalle rasitukselle. Jos kosteus tiivistyy tai roiskevesi pääsee kalustepinnoille niin ne voivat vaurioitua ja eivät ole niin pitkäikäisiä kuin kuivissa tiloissa. Kalusteet ja ovet valmistetaan kuitenkin puupohjaisista materiaaleista ja kosteus muuttaa niitä.

Esimerkki toteutetusta muutostyöstä

Alla olevassa kuvasarjassa n. 170 x 130 cm pikkuvessa saa päivityksen jossa suihkutila jää pois ja tilalle tulee suurempi allaskaappi säilytystiloineen. Seinään kiinnitetään peili joka on taulun kehyksessä. Kattoon vanhan paneelin päälle tuli uusi vaalea MDF-paneeli ja siihen upotetut tehokkaat LED-spotit. WC-istuin vaihtui seinämalliseen joka helpottaa lattian puhtaanapitoa. Lattia sai uudet laatat vanhan päälle. Seinäpinnoista irrotettiin vanhat kaakelit, levytettiin uudelleen. Alaosa kaakeloitiin uudelleen ja yläosaan laitettiin tapetti. Lattialla olevaan kaivoon yhdistettiin pesualtaan viemäri ja suihkun vesiputket liitettiin allashanalle. Vanha altaan paikka ja viemäri jäi piiloon oikaistun seinän sisään. Yksi seinä sai tehosteeksi valkoisen sisustuskiven

Wc remontti hinta

Muutoskohteen kustannukset:
-kalusteet ja allas n. 650e
-peili 130e
-seinä-wc n. 450e
-Led valot 80e
-laatat, tapetit, kipsilevyt, kattopanelit, kiinnitystarvikkeet n. 1000e
-työt: 1600e

 

 

LÄHETÄ OSTOSKORI